Топ-7 продуктів, що містять рослинний білок

Топ-7 продуктів, що містять рослинний білок
Фото: из открытых источников
Фахівці сходяться на думці, що в середньому людині потрібно вживати 0,8–1 г білка на кілограм ваги в день.

Білки — одні з найважливіших елементів нашого організму. Вони потрібні для м’язів і кісткових тканин, відповідають за імунітет і обмін речовин, інформує сайт ladypapers.com.

Фахівці сходяться на думці, що в середньому людині потрібно вживати 0,8–1 г білка на кілограм ваги в день.

А якщо ви активно займаєтеся спортом і хочете наростити м’язи — приблизно 1,5 г на кілограм. Найпопулярніше джерело білка — м’ясо. Але якщо ви вирішили від нього відмовитися, завжди можна знайти альтернативні джерела.

Горіх

Горіхи багаті не тільки білком, але і корисними ненасиченими жирами. Їх можна їсти як в сирому вигляді, в якості перекусу, так і додавати в інші страви, наприклад, в салати. У 100 г фундука міститься 15 г білка, в 100 г волоських горіхів — 20 г білка, а в 100 г арахісу — майже 26 г.

Квасоля

За вмістом білка квасоля не поступається яловичому стейку! У 100 г квасолі приблизно 24 г білка. Ви можете їсти її в якості головного блюда або додавати в суп і салат. Єдина складність — квасолю потрібно досить довго варити.

Кунжут

У 100 г кунжуту-20 г білка. Звичайно, його не треба їсти ложками, але можна додавати в локшину і салати. Кунжут також містить багато вітамінів і корисних антиоксидантів.

Кіноа

Крупа кіноа може стати хорошою альтернативою рису і гречці: в 100 г кіноа міститься 14 г білка, за це її дуже люблять спортсмени. З борошна кіноа також роблять корисну випічку і пасту.

Зелені овочі

Безумовно, в овочах ви не знайдете стільки білка, як в горіхах або бобових культурах, проте його там цілком достатньо. А ще овочі низькокалорійні, а значить, є їх можна практично в необмежених кількостях.

Особливо багато білка і вітамінів міститься в броколі та шпинаті. Їжте їх на гарнір і додавайте в салати.

Насіння

Насіння — досить важка і калорійна їжа, але ви можете додавати їх в салати або їсти невеликими порціями. У 100 г гарбузового насіння міститься 30 г білка, а в 100 г насіння соняшнику — 20 г, але найкраще їсти їх в сирому вигляді, а не смаженому.

Сочевиця

Сочевиця — прекрасне джерело не тільки білка, але і харчових волокон. Вона не накопичує токсичних речовин і покращує травлення.

Про її чудодійні властивості знали ще на Русі, але потім вона, на жаль, втратила свою популярність. Ви можете варити на основі сочевиці супи або готувати її як гарнір.

 

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 білок, Продукти
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.