6 найменш корисних овочів і фруктів

6 найменш корисних овочів і фруктів
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Асоціація Environmental Working Group склала список фруктів, найактивніше всмоктують шкідливі речовини

Всім нам в дитинстві розповідали про користь фруктів і овочів. Але реалії сучасного життя такі, що багато визнані корисними овочі і фрукти, можуть бути, як мінімум марними, а як максимум — шкідливими, пише сайт порад https://ladypapers.com/.

Відбувається так тому, що виробники і постачальники в конкурентній боротьбі, роблять ставку на зовнішній вигляд, на шкоду якості. Ідеальна форма і колір, неприродний «рекламний» глянець і несмачний фрукт з мінімумом вітамінів — ось, що найчастіше продають у нас в супермаркетах.

Асоціація Environmental Working Group склала список фруктів, найактивніше всмоктують шкідливі речовини:

  • Лідирують персики — вони вбирають, практично все, до чого дістануть, з води і повітря.
  • Яблука недалеко пішли від персиків, в них знайшли велику кількість шкідливих елементів.
  • Нектарини — найближчий родич персика, зрозуміло, теж вбирає шкідливі речовини.
  • Вишні та черешні, які сьогодні продають виключно великими, і насиченими, вирощені на пестицидах. І ось ці-то пестициди і міститися в такій вишні і черешні, замість вітамінів.
  • Виноград — аналогічно вишні та черешні. Для більш ранніх врожаїв, його додатково обробляють, так що, чим більш ранній і великий виноград — тим більша ймовірність отримати з ним канцерогени замість вітамінів.
  • Груші просто вважають марним фруктом. У порівнянні з перерахованими вище, зрозуміло, якщо вони вирощені без пестицидів. Зате груші і безпечні, вони не так вбирають в себе шкідливі речовини.

А ось, список овочів, що вважаються найменш корисними:

  • Кабачки — смачні, що дають хороший урожай в нашому кліматі, але, на жаль, не володіють видатними корисними властивостями.
  • Редиска, її не можна назвати зовсім марною — в ній багато аскорбінової кислоти. Але це і все.
  • Баклажани — просто смачно. Не корисно.
  • Кукурудза містить селен. І асоціюється з літом) На цьому її корисні властивості закінчуються.
  • Картопля. Молода — містить деяку кількість корисних речовин. Чим старша картопля — тим менше в ній користі і більше крохмалю. А надлишок крохмалю — це пухке тіло, сіра шкіра і тьмяне волосся. Зловживати ним точно не варто.
  • Огірок. Вважається, що волога, яку містять огірки, сприяє виведенню шлаків з організму. А це може бути навіть більш цінно, ніж наявність списку корисних речовин в складі.

Звичайно, все вищенаписане не означає, що фрукти і овочі купувати не потрібно. Ні. Потрібно ретельно вибирати і не дивитися на яскравий зовнішній вигляд фрукта. Якраз невеликі, непоказні фрукти можуть бути на порядок корисніше картинно-красивих канцерогенних плодів. А смачні і улюблені, але непотрібні овочі поєднуйте з більш цінними і корисними — морквою, гарбузом, шпинатом, броколі.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.8 из 5 // 5 фрукти, овочі
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.