Безпечні види тканин, які використовуються для пошиву дитячого одягу

Безпечні види тканин, які використовуються для пошиву дитячого одягу
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Коли обираєте одяг для немовляти, рекомендується звертати увагу на наявність у складі деяких тканин.

Головний критерій, за яким потрібно вибирати вбрання для малюків — склад. Якісний дитячий одяг для немовлят від виробника шиється виключно із гіпоалергенних та міцних тканин. Тож пропонуємо ознайомитися із найякіснішими видами сировини.

Найкращі тканини, із яких шиється літній дитячий одяг

одяг для немовлят

Коли ви обираєте одяг для своєї дитини, рекомендується звертати увагу на наявність у складі таких тканин:

  • Інтерлок. Щільний трикотаж з подвійним переплетенням. Має високу міцність і водночас м'якість. Добре зберігає форму після прання та ідеально підходить для прогулянок. Відмінно поглинає вологу. Використовується для виготовлення повзунків, сорочок, шапочок та піжам.
  • Рібана. Еластична тканина, яка легко розтягується. Рібана добре підходить для виготовлення манжет і комірів, а також дитячих боді. Не втрачає форму після багаторазового прання.
  • Кулір. Це легка, дихаюча тканина з бавовни. Ідеально підходить для спеки. Вона м'яка на дотик, не викликає подразнень на ніжній дитячій шкірі та відмінно пропускає повітря. У продажу досить широкий асортимент, основу якого складає кулір. Це боді для немовлят, повзунки, сорочки, чепчики футболки та майки, платтячка для дівчат тощо.

Треба виділити підвид куліру — стрейч-кулір. Відрізняється він від більш поширеного варіанту тканини додаванням еластану. Обирати речі із цього матеріалу рекомендується для активних ігор, оскільки тканина зовсім не сковує рухи.

Особливості вибору тканин для холодної пори року

одяг для немовлят

Вимоги до теплого одягу дещо інші. Бажано, щоб у складі речей були наступні види тканин:

  • Начіс. Має внутрішній шар з начісуванням. Виготовляється з бавовни. Використовується для виготовлення теплих піжам, штанів та толстовок.
  • Начіс з лайкрою. Варіація начосу, але більш еластична. Демонструє високі теплоізоляційні властивості.
  • Велюр. М'який, ворсистий матеріал з приємною текстурою. Він підходить для виготовлення дитячих костюмів, комбінезонів та святкових нарядів. До того ж велюрові речі наразі дуже стильні.
  • Велсофт. Дуже м'яка, пухнаста тканина, що має відмінні теплоізоляційні властивості. Вона швидко сохне, довго зберігає форму та не втрачає зовнішнього вигляду навіть після багаторазового прання. Використовується для виготовлення курток, комбінезонів, теплих чоловічків та штанів. 

Крім того, звертайте увагу, щоб на одязі малюка не було гумок та стрічок, які найчастіше виготовляють із латексу, поліестеру або еластану. Такі елементи можуть натирати ніжну шкіру дитини. 

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.7 из 5 // 14 Одяг, одяг для немовлят, дитячий одяг, тканини
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.