Які органи та захворювання лікує ендокринолог?

Які органи та захворювання лікує ендокринолог?
Фото: из открытых источников
Ендокринолог — це профільний фахівець, який допомагає підтримувати баланс гормонів та забезпечує правильну роботу багатьох систем в організмі.

Ендокринолог — це профільний фахівець-лікар, діяльність якого полягає в діагностиці, лікуванні та запобіганні захворюванням ендокринної системи. Ця система складається із залоз внутрішньої секреції. Вони виробляють гормони, які відповідають за регуляцію безлічі важливих функцій в організмі.

Роль ендокринолога у лікуванні різних органів

Ендокринолог в МеДіС лікує захворювання наступних органів:

  1. залоза щитовидна;
  2. залоза підшлункова;
  3. надниркові залози та ін.

Ендокринолог займається лікуванням таких захворювань щитовидної залози, як гіпер- та гіпотиреоз, запальні процеси, аутоімунні захворювання. Підшлункова залоза здійснює контроль рівня цукру в крові, тому ендокринолог також лікує такі захворювання, як цукровий діабет. Надниркові залози відповідають за реакцію стресу та беруть участь у регуляції метаболізму. Ендокринолог лікує захворювання, такі як гіперплазія та пухлини надниркових залоз.

Хвороби, які лікує ендокринолог

Ендокринолог займається діагностикою та корекцією рівня глюкози в крові, надає пацієнтам інструкції з управління захворюванням. Недолік чи надлишок функції щитовидної залози також потребує втручання ендокринолога.

Лікар може запропонувати комплексний підхід до управління вагою, у тому числі зміни у способі життя та ліки. Захворювання, пов'язане із порушенням обміну речовин, також лікується цим спеціалістом.

Які органи та захворювання лікує ендокринолог?

Як відбувається огляд в ендокринолога

Огляд спеціаліста в МеДіС починається з уточненням скарг пацієнта. Ендокринолог може провести загальний огляд, сфокусований на ознаках, пов'язаних з ендокринною системою. При необхідності лікар може призначити аналізи крові для вимірювання рівнів гормонів та інших показників, пов'язаних з ендокринною функцією. З урахуванням особливостей захворювання може бути призначено додаткові дослідження. Наприклад:

  • ультразвукове дослідження;
  • комп'ютерна томографія.

На основі отриманих результатів лікар-фахівець розробляє відповідний план лікування, який може включати застосування ліків, дотримання дієти, фізичну активність та ін.

Ендокринолог — це профільний фахівець, який допомагає підтримувати баланс гормонів та забезпечує правильну роботу багатьох систем в організмі. Регулярні візити до цього лікаря можуть сприяти ранньому виявленню та ефективному лікуванню різних ендокринних розладів.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 9 ендокринологія
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.