Кішки для альпінізму

Кішки для альпінізму
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Кішки для альпінізму — металеве пристосування з гострими зубцями, що кріпиться на підошву черевиків та полегшує пересування по снігу та льоду
Збираєтесь в зимовий похід? Лід, сніг, фірн, обледенілі скелі — для пересування в таких умовах не обійтись без альпіністських кішок. Гірський туризм, класичний та технічний альпінізм, льодолазіння, комбіноване лазіння — це ті види активного відпочинку, де кішки стають невід’ємним складником вашого набору спорядження.

Що ж це таке і як підібрати потрібні саме вам?

Кішки для альпінізму на terraincognita.com.ua — металеве пристосування з гострими зубцями, що кріпиться на підошву черевиків та полегшує пересування по снігу та льоду. Найпростіші версії, такі як гумові підошви з зубчиками, використовуються навіть у місті, щоб почувати себе впевненіше в зимових умовах.

Більш складні варіанти вже відрізняються в залежності від того, наскільки важкими будуть умови вашої подорожі та відрізняються конструкцією, що може бути м’якшою чи агресивнішою. Більшість сучасних кішок складаються із роздільних передньої, що кріпиться на носок черевика, та задньої (на п’ятку відповідно) частин, оснащених гострими зубцями та з’єднаних між собою  спеціальною планкою, а також оснащені кріпленням під черевики.

Передні зубці, наприклад, можуть бути вертикальними для комфортного пересування по сніговому покрову чи горизонтальними, які використовуються для подолання льодяних стінок та заточені як мікро льодоруби. Вторинні, третинні, нижні зубці відрізняються також між собою в залежності від призначення.

Корисною функцією є також наявність антипідлипів, з допомогою яких сніг не налипає на кішки. Як правило, їх можна докупити і додатково. По типу кріплення до черевиків зустрічаються гнучкі кріплення, що можуть регулюватись під взуття, проте через люфт, що виникає під час ходьби, використовуються на більш простих маршрутах.

кішки для альпінізму
В спеціальних альпіністських черевиках зустрічається рант, передбачений для кріплення з металевих скоб, які щільно встають в спеціальні виїмки — це і є рантоване кріплення. В залежності від моделі кріплення можуть також комбінуватись. Серед такого різноманіття справді легко і розгубитись, тож рекомендуємо звертатись напряму в спеціалізовані туристичні магазини такі як Terra Incognita, де професійні консультанти зорієнтують у різноманітті вибору, підберуть потрібне, або й скомбінують, щоб максимально задовольнити ваші потреби. Тим паче, що в TerraIncognita представленні найнадійніші бренди кішок, такі як Petzl, Salewa та AustriAlpin, які використовують передові технології та будуть служити роками.

Знайти магазини можна за адресами:
  • м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 8
  • м. Львів, вул. Пекарська, 26
  • м. Одеса, вул. Ніжинська, 37
А також за детальнішою інформацією звертайтесь за телефонами: +38 098 62 555 74, +38 093 62 555 74, або пишіть на сторінку у Facebook.

Весь перелік наявних товарів можна переглянути за посиланням: www.terraincognita.com.ua, та замовити кішки, намети, спальники, взуття та інше туристичне спорядження у будь яке містечко України, не виходячи з дому.

Довіртесь професіоналам, що допоможуть підібрати спорядження для комфортного та безпечного відпочинку та насолоджуйтесь підкоренням нових вершин та приємними прогулянками в будь яких погодних умовах. Вдалих вам покупок!
Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 кішки для альпінізму, Альпінізм, кішки
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.