Коли потрібно записуватись до онкодерматолога

Коли потрібно записуватись до онкодерматолога
Фото: из открытых источников
Спеціалізація онкодерматолога – це злоякісні новоутворення на шкірі.

Онкодерматолог не найпопулярніший і найпоширеніший лікар. Таких фахівців зазвичай немає у стандартних поліклініках. Тому багато хто навіть не знає про існування цих лікарів. Необов'язково мати якусь вагому причину, щоб записатися на прийом до онкодерматолога до приватної клініки. У державні онкоцентри буде потрібно направлення з поліклініки. Але до приватного фахівця можна записатися самостійно через сайт https://mammologycenter.com.ua/uk/service/onkodermatolog/ без вагомої причини та направлення від іншого лікаря. Потрібно це, зокрема, для профілактики. Якщо ж є:

  • якісь підозри;
  • зміни форми родимок;
  • плями на шкірі, в жодному разі не можна відкладати візит до фахівця.

Чим займається онкодерматолог

Спеціалізація онкодерматолога – це злоякісні новоутворення на шкірі. На жаль, але статистика невтішна. Зростання числа онкозахворювань шкіри за останні роки збільшилося у кілька разів. Це з поганої екологією, змінами клімату, життя, генетичної схильністю людини. Крім того, наприклад, у нашій країні, де в більшості регіонів літо досить спекотне, люди люблять засмагати. У нас ще не поширена до ладу культура використання сонцезахисних засобів. Вони захищають шкіру від згубного впливу ультрафіолету, який, якраз, є одним з основних факторів виникнення злоякісних новоутворень на шкірі.

Необов'язково мати якісь злоякісні утворення, щоби йти до такого фахівця. Якщо з'явилася якась цятка, яка довго не проходить або не зникає зовсім, родимка почала рости або є якісь інші проблеми, краще перестрахуватися і сходити до лікаря.

Коли потрібно записатися до онкодерматолога

Не люблять наші люди ходити до лікаря просто так з профілактичною метою, періодично проходити планову диспансеризацію. Люди старшого покоління обожнюють народну медицину і воліють випити якийсь відвар або прикласти настоянку до дивної освіти на шкірі, замість піти і дізнатися, що це таке. Потім може бути пізно. Порятунок потопаючих справ рук самих потопаючих.

Коли потрібно записуватись до онкодерматолога

Тому до онкодерматолога треба бігти якщо:

  • різко збільшилася кількість родимок на тілі;
  • з'явилися якісь безформні асиметричні утворення на шкірі, які змінюють колір та форму;
  • з'явилися слизові виділення зі шкіри;
  • з'явилася судинна сітка на шкірі;
  • на локальних ділянках шкіри дивне лущення;
  • багато бородавок та папілом останнім часом і т.д.

Не завжди це рак. Але краще піти до лікаря здати необхідні аналізи, пройти діагностику, дізнатися, в чому справа і що з цим робити.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 Медицина, Онкодерматолог
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.