УЗД печінки: показання та особливості

УЗД печінки: показання та особливості
Фото: из открытых источников
Своєчасне проходження УЗД печінки дає змогу виявити, які саме проблеми є, наскільки вони серйозні, яке лікування варто призначати.
Існує кілька основних причин ризику, за яких слід постійно контролювати стан печінки. І для цього досить часто фахівці призначають ультразвукове обстеження. Наприклад, обов'язково потрібно перевірятися тим людям, які активно споживають алкогольні напої або виконують досить складне навантаження. Не менш важливо проводити узд печінки і у разі, якщо здійснюється прийом деяких гормональних препаратів, в тому числі і оральних контрацептивів.

Особливості підготовки до УЗД печінки

Щоб отримати найбільш точні і правдиві дані, слід попередньо провести певну підготовку. Щоб правильно підготуватися до обстеження, слід виконати кілька досить простих та ефективних процесів:
  1. За кілька днів до того, як проводитиметься ультразвукове обстеження, варто прибрати з раціону деякі продукти, що провокують ймовірність газоутворення. До цієї категорії входять жирні страви, певні види бобових, а також солодощі та деякі види дріжджової випічки. Повний список можна отримати у лікарів при записі. Обов'язково потрібно виключити алкогольні напої.
  2. Протягом кількох днів варто вживати їжу невеликими порціями (від 3 до 5 разів протягом дня).
  3. Перед тим як буде проведено ультразвукову діагностику, слід за 8-10 годин виключити харчування зовсім.
  4. Якщо є можливість виникнення запору, то варто подбати про те, щоб кишечник був очищений.

Чому слід проводити УЗД печінки?

Печінка – дуже важливий орган, тому що він бере участь у багатьох процесах, що протікають в організмі. Якщо не приділяти стану печінки належну увагу, це може призвести до потрапляння токсинів в організм.
УЗД печінки: показання та особливості

Які функції виконує печінка?

Печінка бере участь у кількох основних процесах.
  • Метаболічний. У цьому органі протікає безліч процесів, що пов'язані з обміном білків, і навіть вітамінів і біологічно активних речовин.
  • Депонуючий. У печінці поступово накопичуються корисні вітаміни та компоненти, які можуть бути використані надалі для підтримки життєдіяльності організму.
  • Захисний. За допомогою печінки відбувається захист організму від шкідливих токсинів, різноманітних речовин. Це важливо, оскільки екологічна ситуація у світі поступово погіршується.
Своєчасне проходження УЗД печінки дає змогу виявити, які саме проблеми є, наскільки вони серйозні, яке лікування варто призначати.
Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 УЗД печінки
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.