Тривала подорож автобусом: як не припуститися помилок

Тривала подорож автобусом: як не припуститися помилок
Ілюстрація / Світлина: wwf.ua
Вибирайте надійного перевізника, готуйтесь до подорожі за нашими порадами, і тоді навіть тривала поїздка залишить по собі лише приємні спогади.

Більшість недосвідчених любителів подорожей вважають, що витримати тривалу дорогу для них – не проблема. Головне, щоб автобус був дуже зручним. На їхню думку, дуже цікаво дивитися на незнайому місцевість, сидячи в зручному кріслі. Крім того, завжди можна відірватися на інтернет: Wi-Fi в рейсах, що пропонує компанія KLR-Bus, зазвичай є.

Проте не все так просто, як може здатися. Наприклад, автобус Київ Ганновер їде понад добу, тому навіть зручне крісло не врятує. Лише правильна підготовка до подорожі розв'яже всі проблеми.

Речі, які мають завжди бути під рукою

подорож автобусом

Більшість турбується про те, щоб заряду смартфона вистачило на дорогу. Але цим можна не перейматися: в сучасному транспорті є роз’єми для зарядки на місці кожного пасажира. Звісно, смартфон – важлива річ в дорозі, але без деяких предметів під рукою не обійтися. Серед них:

  • дрібні гроші чи платіжні картки (щоб купувати сувеніри чи продукти під час зупинок);
  • невеликий запас продуктів та води;
  • подушка для шиї (щоб зручно було спати вночі);
  • маска для очей (для комфортного сну: фари машин не сліплять);
  • змінне взуття (якщо їхати понад добу)
  • аптечка.

Останній пункт особливо важливий. В аптечці має бути знеболювальний засіб, пластир, антисептик, перекис водню, вологі серветки. Наприклад, можна натерти ногу взуттям та заклеїти рану пластиром. Увесь такий набір корисних речей поміщається до невеликої сумки.

Що взяти з їжі

Головну перепону створюють собі самі пасажири під час вибору їжі. Наприклад, чіпси, сухарики або солодкі газовані напої – не найкращий вибір в дорозі. Всі ці вказані продукти викликають надзвичайну спрагу. Пити хочеться сильно, а зупинки бувають не так часто. Також не рекомендується зловживати шоколадом чи соками.   

Краще за все взяти з собою фрукти чи горішки. Вони добре тамують голод та надовго дарують відчуття ситості. Звісно, якщо їхати понад добу, то горішків чи сухофруктів недостатньо. Можна взяти з собою ковбасу, шинку чи сир, але вони мають бути герметично запаковані в заводську упаковку.     

Вибирайте надійного перевізника, готуйтесь до подорожі за нашими порадами, і тоді навіть тривала поїздка залишить по собі лише приємні спогади.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.8 из 5 // 8 туризм, подорож, автобус
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.