Цистоскопія: особливості процедури та показання

Цистоскопія: особливості процедури та показання
Фото: из открытых источников
На сьогоднішній день саме цистоскопія – це ідеальна технологія, за допомогою якої можна отримати найповнішу картину.
Цистоскопія – це ендоскопічне дослідження сечового міхура для пошуку патологій. Ця процедура дозволяє ретельно оглянути не тільки сам сечовий міхур, а також стінки уретри та виходи сечоводу для оцінки роботи нирок. Під час проведення діагностики також є можливість одночасно провести біопсію та деякі терапевтичні маніпуляції, ввести лікарські розчини. Тому цистоскопія у Львові в клініці «Родина» користується достатньо великою популярністю.   

Основні моменти

Для проведення цистоскопічного дослідження професіонали застосовують спеціальне оснащення, представлене у вигляді гнучкого цистоскопа, доповненого відеокамерою, а також інтегрованого підсвічування. Завдяки тому, що це обладнання виділяється сучасною комплектацією, високоякісним пристроєм, його можна використовувати для перегляду всіх ділянок. Подібний результат за допомогою ультразвукового дослідження отримати неможливо.

Фахівці відзначають, що ця технологія виділяється підвищеним рівнем ефективності та результативності, що дуже допомогає у вчасній діагностиці та лікуванні проблем. Додатково за допомогою відеокамери можна записати всю інформацію. Це важливо, тому що надалі можна використовувати інформацію для підготовки програми лікування.

Відмінні риси цистоскопії

На сьогоднішній день саме цистоскопія – це ідеальна технологія, за допомогою якої можна отримати найповнішу картину. За допомогою спеціального обладнання та інструментів можна оцінити стан слизової оболонки, судин та інших аспектів. За потреби можна зробити детальнішу перевірку пошкоджених ділянок. Це особливо важливо, якщо є підозра на наявність доброякісної чи злоякісної пухлини.

Для того щоб мінімізувати можливість виникнення дискомфорту або ж неприємних больових відчуттів, майстри проводять ретельне знеболювання. Для цього застосовуються спеціальні речовини та препарати.
Цистоскопія: особливості процедури та показання

Коли без цистоскопії не обійтись?

Потреба у перевірці та в діагностиці слизової оболонки уретри виникає доволі часто. При цьому більшість технологій використовувати у цьому випадку не можна. І лише цистоскопія дає змогу отримати найповнішу картину.

Потреба у проведенні даного процесу виникає у таких випадках:
  1. У сечі періодично утворюється кров.
  2. Існує можливість виникнення рецидиву циститу або іншого захворювання.
  3. Є деякі проблеми, пов'язані з сечовипусканням. Наприклад, виникають больові відчуття або затримка сечі.
  4. Існує можливість виникнення патологій. За допомогою спеціального оснащення можна виявити наявність патологій та ракових утворень ще на ранній стадії.
  5. Періодично людина стикається з больовими відчуттями в області попереку або ж в області живота.
  6. Наявність сечокам'яної хвороби.
Лікар-уролог самостійно оцінює ситуацію, а також встановлює необхідність проведення цистоскопії. Це дає можливість обстежити сечовий міхур як перед проведенням лікування, так і після проведення оперативного втручання.

Ефективність цистоскопії підтверджена численними дослідженнями та показниками.
Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 цистоскопія
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.