Як обрати мангал та які критерії важливі

Як обрати мангал та які критерії важливі
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Одним із найбільш важливих аспектів при виборі є якість матеріалу, оскільки конструкція повинна витримувати вплив високих температур.

Власники якісного мангала завжди можуть додати до свого відпочинок «смачненькі ноти» піджаристих шматочків м'яса та овочів з присмаком диму. Але як вибрати таку конструкцію, яка коштуватиме своїх грошей і не прогорить до кінця першого сезону, а, навпаки, служитиме рік за роком без проблем? Саме такі варіанти пропонує виробник firednepr.com, а покупцеві залишається лише зробити правильний вибір.

Матеріал та тип конструкції як основа вибору

Мангали роблять зі сталі різної товщини, з покриттям або без, дуже рідко — із чавуну.

Сталь без жароміцного покриття з часом покривається іржею, метал може прогоріти й конструкція може викривитися. Мангали з нержавіючої сталі або з жаростійким емалевим покриттям не піддаються корозії, тому служать довше.

Чавунні установки більш важкі та теплоємні, часто обладнані елементами для гриля або поверхнями для смаження м'яса. На такій «сковороді» можна підсмажити стейки або котлети для бургерів.

Сталеві — важать менше та більш мобільні. І перші, і другі часто мають хитромудрий дизайн — наприклад, ковані або оформлені візерунками бортики жаровні, ніжки, дах, дровницю.

Конструкція залежить від мети, для якої купується мангал:

  1. Для подорожей на природу краще вибирати переносний складаний мангал. Він набагато легше стаціонарного, легко поміщається в багажник автомобіля і коштує дешевше. Складаний мангал-дипломат за лічені хвилини приводиться в робочий стан і дозволяє приготувати шашлик на компанію з 4-6 осіб.
  2. Для дачі. Підійдуть стаціонарні мангали, які можуть оснащуватися додатковими опціями, наприклад, такими як печі під казани, кришка-гриль або решітка-гриль.

Як обрати мангал та які критерії важливі

Якість матеріалу не менш важлива

Одним із найбільш важливих аспектів при виборі є якість матеріалу, оскільки конструкція повинна витримувати вплив високих температур та залишатися надійною на довгі роки. Краще за все обирати мангали із жароміцної нержавіючої сталі або чавуну.

Чим товщі стінки та дно мангала, тим краще. Мінімально можлива товщина для мангалів зі сталі становить 2 мм, але якщо дозволяють гроші, краще вибрати мангал з товщиною сталі від 3 до 5 мм. Тонка сталь може бути деформована під впливом високої температури.

Ковані мангали або мангали, виготовлені з цілісного листа сталі, вважаються найбільш надійними, оскільки вони мають мінімум швів, що підвищує міцність конструкції. Деякі варіанти також покриваються жароміцною порошковою фарбою, але треба на увазі, що з часом вона може прогоріти та зійти.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 20 М'ЯСО, Мангал, страви
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.