Як обрати надійну оправу для окулярів?

Як обрати надійну оправу для окулярів?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
У статті розповімо, як обрати та де придбати оправу недорого, яка пасуватиме до форми обличчя та правильно утримуватиме лінзи.

Люди, які роками носять окуляри для зору, розуміють, що їх не можна обирати виключно за формою, кольором чи назвою бренду на завушнику. Це медичний прилад, завдання якого — правильно утримувати лінзи перед очима. Основою для вибору оправи має стати рецепт та дизайн лінз, який вам рекомендує офтальмолог чи оптометрист. Адже не усі скельця можна помістити у тонку металеву рамку чи обрамлення із ліскою. Ми розповімо, як обрати та де придбати оправу недорого, яка пасуватиме до форми обличчя та правильно утримуватиме лінзи.

Чим медичні оправи відрізняються від сонцезахисних?

Обираючи окуляри для зору, не варто орієнтуватись на розмір чи форму сонцезахисних аксесуарів, які вам пасують. Оптика для захисту від сонця зазвичай більша за медичну, адже має закривати ніжну шкіру довкола очей.

Сонцезахисні моделі не мають діоптрій, тому не важливо як вони розташовані відносно очей. З оптикою для корекції зору все складніше, адже вона буде ефективною лише за умови, що оптичний центр лінзи знаходитиметься навпроти зіниць. 

Якщо людина із маленьким, видовженим обличчям надягне велику оправу у стилі котяче око, її зіниці не потраплять в оптичний центр, бо будуть зміщені до носа. Але сонцезахисні аксесуари такої форми чудово пасуватимуть. Медичні окуляри не виходять за межі обличчя, тоді як сонцезахисні можуть бути ширшими.

Правильне розміщення оправи

Важливо запам'ятати ознаки правильного розміщення медичної оправи на обличчі:

  • Дужки розташовані паралельно до скронь. Якщо дужки вигинаються назовні та притискають скроні —  ви обрали замалу модель. Якщо між скронею та дужкою лишається понад 1 см простору — рамка завелика;
  • Оправа доторкається до обличчя у 3 місцях: ніс та за вухами. Вона не має налягати на щоки чи доторкатись до скронь. 
  • Кінчики завушників заокруглюються точно за вухом. Якщо вони будуть коротшими чи довшими, окуляри спадатимуть, коли ви нагинатимете голову донизу. 
  • Лінзи розташовані перед очима. Вони не мають змішуватись до кінчика носа.

Правильне розміщення оправи

Де краще купувати оправу?

Перші окуляри для зору краще замовити в оптиці, обравши там оправу та лінзи за індивідуальним рецептом. Оптометрист визначить дизайн лінз, а майстер-оптик зробить розмітку, щоб правильно вставити їх у рамку. Вони обійдуться дорожче, ніж готові моделі, але ефективно коригуватимуть зір та прослужать тривалий час.

Якщо ви давно носите окуляри для зору, але вам потрібна нова модель для різноманітності — замовляйте оправу в інтернет-магазині Київлінза. У їхньому каталозі сотні стильних моделей, кожна з яких має візуалізацію з точними замірами.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 оправа, окуляри
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.