Як правильно заряджати iPhone 14 Pro бу та зберегти батарею

Як правильно заряджати iPhone 14 Pro бу та зберегти батарею
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Дізнайтесь, яка функція iPhone 14 Pro бу є важливою для продовження життя його батареї. Як її активувати та налаштувати.

Власники iPhone можуть випадково пошкодити акумулятор просто використовуючи неправильні налаштування. Все через фізичний знос батареї, за станом якої потрібно уважно стежити. Чим більше циклів заряджання-розряджання, тим швидше елемент втрачає місткість, відповідно, свій потенціал.  

«Термін служби батареї залежить від її хімічного віку. Хімічний вік є результатом складної комбінації кількох факторів, включаючи температурний режим та характер зарядки», — так про акумулятор «яблучного» смартфона говорять його розробники. Дійсно, батарея мобільного пристрою є витратним матеріалом, ефективність якої з часом зменшується. Про те, як максимально продовжити термін служби батареї iPhone 14 Pro бу, розповідають фахівці «ЯК НОВИЙ». 

Як iPhone продовжує життя акумулятора? 

Щоб продовжити термін служби батареї айфона, використовують «Оптимізовану зарядку». Користувач може обмежити знос акумулятора, скоротивши час, протягом якого смартфон Apple залишається повністю зарядженим. Таким чином, акумулятор працюватиме довше.

iPhone

За активної функції оптимізованої зарядки акумулятора iPhone не буде заряджатися вище 80%, але тільки в певних ситуаціях. Пристрій запам’ятовує, коли ви найчастіше здійснюєте заряджання. Наприклад, якщо підключаєте телефон до мережі о 23:00 і прокидаєтеся о 6:00, ваш iPhone запам'ятає це. Таким чином, він заряджатиме пристрій до 80% і утримуватиме це значення всю ніч. А ближче до ранку дасть батареї зарядитися до 100% саме до того моменту, коли ви прокидаєтеся. Отже, попередить ситуацію, коли акумулятор айфона псується через тривале підключення до електромережі.

Як активувати оптимізовану зарядку акумулятора 

Ця функція була додана до iOS 13 та існує в актуальних на момент написання статті версіях iOS, зокрема, в останній iOS 17.

Щоб увімкнути «Оптимізована зарядка», перейдіть до «Налаштування» -> «Акумулятор» -> «Стан батареї» -> «Оптимізована зарядка» та переконайтеся, що опцію увімкнено.

Якщо оптимізована зарядка акумулятора не працює, це може бути пов'язано з тим, що у вас не активні певні налаштування. Згідно з рекомендаціями Apple, необхідно увімкнути наступне. 

  1. Налаштування -> Конфіденційність -> Служби геолокації -> Служби геолокації.
  2. Налаштування -> Конфіденційність -> Служби геолокації -> Системні служби -> Налаштування системи.
  3. Налаштування -> Конфіденційність -> Служби геолокації -> Системні служби -> Важливі розташування -> Важливі місця розташування. 

Як правильно заряджати iPhone 14 Pro? Висновки 

Заміна «втомленого» акумулятора iPhone досить витратна процедура, тому дешевше просто дотримуватися рекомендацій за її доглядом. Не важливо, це новий апарат чи iPhone 14 Pro бу, потенціал якого можна значно пролонгувати, якщо вдатись до простих маніпуляцій, описаних вище.

iPhone

Якщо плануєте купити айфон, але не вистачає коштів на новий, обирайте вживаний на сайті «ЯК НОВИЙ». Інтернет-магазин з Харкова пропонує бу смартфони Apple з місткістю акумулятора понад 80%, отже, практично нові. В асортименті виключно оригінальні пристрої, зовнішній стан яких майже ідеальний, та збережена повна функціональність. А батарея, як і власне смартфон, не перебувала в тривалому використанні.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.9 из 5 // 9 iPhone 14 Pro, Акумулятор, батарея, смартфони
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.