Як вибрати ламінат для спальні

Як вибрати ламінат для спальні
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Якщо ви купуєте ламінат, потрібно звернути увагу на багато моментів.

Ламінат — це одне з найпоширеніших покриттів для підлоги, яке відмінно виглядає в будь-якому інтер'єрі. Матеріал має велику кількість переваг, крім того, його можна використовувати у різних кімнатах: на кухні, у спальні, для вітальні й не тільки. Але у кожному випадку, для отримання довготривалого покриття, потрібно враховувати декілька моментів. 

Як вибрати ламінат для спальні

Щоб підібрати покриття, наприклад, для спального приміщення на сайті holz.ua/ua/pol/laminat, важливо звернути увагу на такі критерії:

  • Зовнішня привабливість. При виборі матеріалу для спальні основним параметром є зовнішній привабливий дизайн. Сучасні виробники випускають матеріали «під дерево», «під мармур», «під граніт» та «під плитку», а також варіанти, що імітують металеву поверхню.
  • Клас. Від класу залежить термін експлуатації та рівень міцності. Як правило, у спальні покриття отримує мінімальне навантаження. Тому фахівці радять підібрати ламінат класу №32.
  • Тип кріплення. Замкові моделі ламінату відрізняються простим монтажем та демонтажем. Це дозволяє легко замінювати деформовані полотна. Для самостійного укладання рекомендується вибрати матеріал типу 5G, що має пластикову вставку.
  • Екологічність. При купівлі покриття для підлоги рекомендується вивчити інформацію, вказану на упаковці. Важливе значення має безпековий клас. Найбезпечніші матеріали маркуються E1.
  • Виробництво. Найякісніші моделі ламінату випускаються сертифікованими європейськими виробниками. А купувати покриття китайського походження фахівці не радять (через неекологічний склад).
  • Вологостійкість та звукоізоляція. При виборі ламінату для спальні ці параметри мають другорядне значення. Більшість підприємств вологостійкість сприймають як здатність вбирати вологу, що корисно під час проведення вологого прибирання.

Якщо ви купуєте ламінат, потрібно звернути увагу й на ціну. Адже занижена вартість — ознака поганої якості.

Як вибрати ламінат для спальні

Вибір відтінку

Після вибору марки ламінату можна розпочинати вибір кольору. Відомі виробники випускають лінійку близько 40-60 відтінків. Фахівці радять звернути увагу на помірковано спокійні тони. Найпопулярнішим вважається модель із деревним малюнком. Не варто купувати ламінат під тон стін. Краще зробити акцент на більш темних кольорах.

Укладання матеріалу здійснюється впоперек, вздовж і по діагоналі або перпендикулярно. Щоб покриття було менш «дзвінким» під нього укладають підкладку або полістирол. Перед покупкою рекомендується детальніше вивчити каталог та вибрати відповідний ламінат.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 6 Підлога, ламінат
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.