Як вибрати тепловий насос для опалення будинку

Як вибрати тепловий насос для опалення будинку
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Вибір кращого теплового насоса для конкретної ситуації потребує врахування багатьох факторів, деталей та нюансів.

Тепловий насос — пристрій, який бере з повітря, ґрунту чи води теплову енергію низького потенціалу, трансформує її на теплову енергію високого потенціалу та подає її в систему опалення. Даний опалювальний пристрій вважається універсальним джерелом теплової енергії. Він може використовуватися для обігріву приміщень, для забезпечення на побутовому рівні гарячим водопостачанням, для нагрівання води в басейнах, кондиціюванні приміщень в літній період та навіть в аграрній сфері для опалення теплиць.

Основні типи теплових насосів

тепловий насосВсі моделі теплових насосів працюють за єдиним принципом, базуючись на зворотному термодинамічному циклі. Але відрізняються вони джерелами теплової енергії, для отримання яких використовують повітря, ґрунт, наземні чи підземні водойми. Залежно від джерела енергії теплові насоси поділяються на такі типи:

  1. Геотермальні. Беруть тепло з ґрунту. Мають зовнішній контур: горизонтальний або вертикальний зонт. Горизонтальний контур являє собою труби, що укладаються нижче рівня промерзання ґрунту (2-4 метри глибини). Вертикальний зонт — одна або кілька свердловин (глибина понад 15 метрів), куди встановлені труби з циркулюючим розсолом.
  2. Повітряні. Використовують як джерело тепла повітря, для забору якої використовують потужні вентилятори. Установки найбільш прості в монтажі та обслуговування, їх встановлюють в приватних будинках, офісах, багатоповерхівках.
  3. Вода-вода. Використовують теплову енергію наземних або ґрунтових водойм. Щоб брати тепло з підземної річки, слід пробурити дві свердловини: першу вище за течією для забору води, другу нижче за течією — для скидання. Якщо я якості теплового джерела використовуються річка, озеро або ставок, укладають труби на дно водойми нижче рівня промерзання.

Кожен тип теплових насосів по джерелу енергії має свої технічні характеристики, нюанси стосовно монтажу та особливостей експлуатації. Тому, щоб підібрати оптимальний варіант, краще звернутися до спеціалістів компанії ФЕКО.

Критерії вибору теплового насоса

Вибір кращого теплового насоса для конкретної ситуації потребує врахування багатьох факторів, деталей та нюансів.

тепловий насос для опалення

Рекомендовано робити вибір по такім основним критеріям:

  • Потреби та функціонал. Важливо визначити, для яких цілей необхідний тепловий насос: опалення дому чи приміщень, забезпечення гарячого водопостачання, обігрів води в басейні, кондиціювання повітря та охолодження приміщень в жаркі літні дні. Залежно від потреб та цілей використання обирається модель та додаткове обладнання.
  • Джерело теплової енергії. Найпростіші в монтажі та найпоширеніші в використанні моделі повітряних теплових насосів. Геотермальні потребують встановлення вертикальних зондів чи ґрунтового контуру, а водяні — доступу до водойми або ґрунтових вод.
  • Потужність. Залежить від деяких важливих факторів: теплові потреби та площа опалювального будинку, теплові втрати приміщень, запас потужності, додаткові функції, наприклад, гаряче водопостачання.
  • Додатковий функціонал. Вибір додаткових функцій забезпечує комфортне керування та використання тепловим насосом. Це можуть бути такі функції: керування дистанційним пультом, віддалене керування з допомогою Wi-Fi модуля, функціонування в системі «розумний будинок» та інше.

Якщо у вас виникають труднощі з вибором теплового насоса, зверніться до інтернет-магазину ФЕКО, де допоможуть вибрати оптимальний варіант, враховуючи всі потреби споживача та особливості приміщень.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 4 тепловий насос, опалення
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.