Які світильники використовуються для підсвічування саду

Які світильники використовуються для підсвічування саду
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Сучасний асортимент садових ліхтарів дозволяє кожному вибрати модель, яка ідеально впишеться в прибудинкову територію та підкреслить її особливості.

Важливим елементом вуличного декору в приватному подвір’ї, на дачній ділянці є світильники для дачі та саду. Вони виконують відразу декілька функцій:

  • Освітлюють подвір’я і роблять пересування по ньому у темний час доби безпечним.
  • Дозволяють господарям, виглянувши у вікно, побачити, що відбувається на ділянці.
  • Створюють на прибудинковій території незабутню атмосферу.

Асортимент освітлювальної продукції дозволяє кожному вибрати модель, яка ідеально впишеться в прибудинкову територію та підкреслить її особливості. Деякі прилади оснащені датчиком руху. Це досить зручно, адже світильник не горітиме без потреби й не заважатиме спати.

Чим ще цікаві прилади для споживачів

Сучасні вуличні світильники для дачі повністю автономні. На їхню роботу не впливають перебої та поломки в електромережі. Навіть якщо в будинку зникло світло, такі світильники не дадуть сидіти у темряві.

Щоб вироби працювали, не потрібна поруч розетка. Вони можуть бути розташовані в будь-якому зручному куточку двору, саду і заряджатися від сонця.

Відсутність потреби підключення до електромережі дозволяє встановлювати пристрої будь-кому. На експлуатацію виробів не впливають погодні умови. Спеціальний захист робить їх безпечними у використанні.

Які бувають ліхтарики за призначенням

садовий світильник

Садові світлодіодні світильники за своїм призначенням діляться на такі види:

Фасадні

Ліхтарики невеликого розміру розташовуються безпосередньо на стінах будинків. Вони – чудовий варіант за потреби підкреслити архітектуру будівлі, її рельєфне оздоблення. Додатково ними можна прикрасити альтанки, вуличні гойдалки та інші невеликі об'єкти.

Ґрунтові

Такими виробами прикрашають доріжки. Ними висвітлюються сходи, тротуари. Це – популярні пристрої для створення в саду цікавих композицій.

Ландшафтні

Світильники на сонячних батареях використовуються переважно для висвітлення клумб, чагарників, дерев. За їх допомогою вийде виділити окремий елемент саду або певну ділянку, натякнути на її оригінальності, витонченості.

Підводні

Такі вироби мають хороший захист від вологи. Адже, відповідно до назви, вони використовуються на територіях із водоймами: басейном, фонтаном, маленьким озером.

Додатковий поділ світильників відбувається на:

Декоративні

Мають невелику потужність, якої достатньо, щоб сад став виглядати оригінально. З цієї ж причини вони не підходять для повноцінного освітлення території. Можуть розташовуватися будь-де, за бажанням власників дому.

садові ліхтарі

Чергові

Служать для освітлення хвірток, прохідних доріжок, забезпечуючи людині комфортне пересування нічним двором. Оснащені датчиком руху прилади додатково забезпечують користувачам економію електроенергії.

Охоронні

Простенькі пристрої зі слабким світлом сюди не підходять. Для даної мети потрібні потужні прожектори, здатні забезпечити освітлення великої ділянки. Окрім самого двору, сонячні світильники для дачі великої потужності підсвічують основний та запасні виходи з будівлі, паркан.

Де та як потрібно встановлювати ліхтарі

Усе залежить від того, на яких моделях ви вирішили зупинитися. Адже одні світильники можна вчепити безпосередньо на дім. Інші – на стовпець. Ще інші – встромити у землю.

Газонні світильники на сонячних батареях м'яко підкреслюють соковиту зелень, яскраві відтінки квітів, чіткі форми газонів. Встановлені навколо стежок, вони попереджають випадкові падіння, а отже й отримання травм. Оскільки такі ліхтарі заряджаються від сонця, важливо, щоб протягом дня вони добре підзарядилися. Тоді вночі їх проміння буде потужнішим.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 3 садові ліхтарі, світильники, освітлення, садові світильники, сад
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.