Мікродозинг мухоморів: що це таке та нащо треба

Мікродозинг мухоморів: що це таке та нащо треба
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Мікродозинг мухоморів — це вживання висушених грибів у дозі, що не перевищує кількох грам.

Останнім часом набирає популярності нове явище — прийом невеликих доз отруйного гриба мухомору. Його продають на інтернет-сайтах, маркетплейсах та форумах у сушеному вигляді, а частіше — подрібненим у капсулах. Мікродозинг мухоморів — це вживання висушених грибів у дозі, що не перевищує кількох грам. Ідея про те, що мухомори можуть принести користь, з'явилася у біохакерів, що спеціалізуються на експериментах з речовинами психоактивного характеру. Вони запевняють, що маленькі дози мухомору зовсім не токсичні, проте завдяки ним прояснюється свідоміть, підвищується працездатність, а також значно покращується сон та самопочуття людини. Розберемося, чи варто купити мухомори сушені та що можна від них отримати.

Що відомо про мікродозинг мухоморів

Є кілька справді цікавих фактів, про які варто знати:

  • мухомори з давніх-давен використовуються в народній медицині, наприклад, у Скандинавії, в різних країнах Європи. У всім відомому червоному мухоморі (Amanita muscaria) містяться три важливі сполуки: мускарин, іботенова кислота та мусцимол;
  • в процесі сушіння іботенова кислота декарбоксилюється в мусцимол. Ця речовина може зв'язуватися з альфа-рецепторами ГАМК (гамма-аміномасляна кислота) — головного гальмівного нейромедіатора в організмі людини. В результаті настає розслаблення, йде тривога та покращується сон;
  • багато людей, які приймають сушений мухомор у капсулах з крамниці https://kolo-grybiv.shop/, відзначають цілу низку корисних ефектів: нібито покращується психологічний стан, людина стає більш зібраною і концентрується на важливих речах. Сни стають яскравішими, апетит приходить до норми, а якість життя покращується через тиждень.

Мікродозинг мухоморів: що це таке та нащо треба

Особливості мікродозингу мухоморів: що потрібно знати

Дуже важливо в жодному разі не перевищувати дозу, оскільки у великих кількостях мухомор, звісно, отруйний. При цьому прийом мухомору не викликає звикання, а ефект зберігається тривалий час після прийому.

Але варто зазначити, що наукових підтверджень таких фактів немає, це свідчення людей, які спробували мікродозинг на собі. Важливо не забувати про особисту непереносимість, індивідуальну надчутливість та недотримання дозування.

Якщо мікродозинг не діє, а гроші вже витрачені, то може захотітися збільшити дозу, сподіваючись на більший ефект. Цього робити в жодному разі не можна, оскільки такий факт говорить лише про індивідуальну реакцію на мухомор — а точніше, про її відсутність. Таке також можливо.

Враховуючи мікроскопічність дозування, гриби, як і інші психоактивні препарати, що використовуються в мікродозингу, не здатні викликати будь-який психоделічний ефект.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.7 из 5 // 15 мікродозинг мухоморів, мухомори сушені
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.