Навіщо використовують регулятори росту

Навіщо використовують регулятори росту
Фото: из открытых источников
Сьогодні ці речовини прийнято класифікувати на дві основні групи: ретарданти, які уповільнюють зростання та стимулятори.

Для того, щоб збільшити врожайність, багато фермерів вдаються до різноманітних методів. У тому числі, вони обов'язково використовують так звані регулятори росту, які сьогодні представлені на сайті https://www.ukravit.ua/regulyatory-rosta/ у великій кількості та різноманітності.

У чому функція таких препаратів

Регулятори росту – препарати, які допомагають фермерам контролювати та змінювати різні фізіологічні процеси:

  • прискорювати чи уповільнювати зростання;
  • впливати на розвиток;
  • покращувати врожайність та плодоношення;
  • впливати на цвітіння.

З такими препаратами можна отримувати хороший урожай навіть з обмеженими ресурсами та за нестабільних кліматичних умов. Наприклад, якщо в кліматичній зоні часто і несподівано посуха чергується зі зливами.

Види регуляторів та їх особливості

Сьогодні ці речовини прийнято класифікувати на дві основні групи: ретарданти, які уповільнюють зростання та стимулятори. Другі навпаки – стимулюють рослини виростати швидше.

Коли використовують ретарданти

Як правило, вони необхідні для регулювання висоти, зокрема зернових культур. У цьому випадку можна запобігти їхньому виляганню під впливом сильного вітру або дощу. Препарат діє так — він впливає на гормон, який відповідає за подовження стебла. Водночас він зміцнюється та не ламається.

Навіщо використовують регулятори росту

Як працюють стимулятори та які існують їхні види

Дані речовини впливають на фотосинтез – він стає активнішим. В результаті бічні пагони ростуть швидше, а рослина більш стійка до стресових умов. Існують різні види таких стимуляторів, наприклад, можна придбати:

  1. Гібберелліни. Часто використовують для зернових культур, щоб подовжити стебла, збільшити кількість зерен та покращити їхню якість. Застосовують їх у ранніх стадіях розвитку.
  2. Цитокінін. Вони впливають на поділ клітин, прискорюють зростання та сприяють збільшенню кількості зерен.
  3. ІЛК. Активізують клітинний поділ, прискорюють ріст та покращують фотосинтез. Застосовують такі речовини під час активного зростання культур.

Також є й амінокислоти. Вони здатні активувати метаболічні процеси, покращують імунітет та засвоюваність поживних речовин. Застосовують їх у будь-якій стадії розвитку: як із посіві, і при активному зростанні.

Перш ніж купити певні регулятори, потрібно визначитися з тим, на який ефект ви від них чекаєте. У сучасних інтернет-магазинах можна знайти абсолютно різні препарати, які здатні принести користь і дати певний результат. Але щоб його досягти, обов'язково потрібно дотримуватись інструкцій, які є на упаковках.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.8 из 5 // 5 рослини, регулятори, Ріст
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.