Онлайн-школа в Україні: 5 причин обрати дистанційне навчання

Онлайн-школа в Україні: 5 причин обрати дистанційне навчання
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Школа онлайн організована для учнів усіх вікових категорій — з 1 по 11 класи. Перейти на дистанційне навчання сьогодні можна в будь-якому віці.

Дистанційна школа — єдиний формат навчання, який відповідає реаліям сучасного життя. Вона вже стала звичною для українських школярів, бо на практиці показала свої численні переваги. Завдяки стрімкому розвитку інформаційних технологій викладання стало максимально інтерактивним. Для сучасних дітей така подача нової інформації інтуїтивно близька та зрозуміла.  

5 безперечних переваг онлайн-навчання

Школа онлайн https://planetaclub.com.ua/onlayn-shkola організована для учнів усіх вікових категорій — з 1 по 11 класи. Перейти на дистанційне навчання сьогодні можна в будь-якому віці. Або ж відразу, з першого класу обрати онлайн-формат, уникаючи традиційну школу.

Відсутній дискомфорт

Психологічний стан дитини — запорука успішності в школі. Сучасні діти дедалі більше зіштовхуються з проблемами соціалізації в колективі. Якщо учень стриманий у своїх емоціях, важко йде на контакт з однолітками, то саме онлайн-школа стане гарним варіантом для такої дитини. Замість постійного з’ясування конфліктних ситуацій школяр зможе зосередитися на навчанні.

Безперервний процес

Плани родини залежать від графіка канікул у школі. Якщо дитині за станом здоров’ям чи сімейними обставинами необхідно пропустити навчання, то від батьків завжди вимагалися розписки та медичні довідки. Дистанційне навчання максимально спрощує цей процес. Онлайн-школа в Україні дозволяє отримувати знання із будь-якої точки світу.

онлайн-школа

Головні плюси для всієї родини:

  • можливість продовжувати навчання навіть у період відпусток;
  • у дитини немає причин пропускати уроки під час хвороби;
  • за необхідності учень може поїхати до бабусі та дідуся, родичів, продовжуючи відвідування школи.

Акцент лише на навчанні

Традиційна школа накладає на учнів численні зобов’язання. Це участь у шкільних святах, постійна підготовка до конкурсів та змагань, організація ярмарків, створення декорацій тощо. Онлайн-школа для дітей дозволяє упустити подібні моменти, акцентуючи свою увагу виключно на отриманні знань.

Повноцінна освіта

Помилково вважати, що онлайн-навчання поступається класичному. В Україні юридично дистанційна школа прирівнюється до навчання у закладі офлайн-формату. Відповідні накази затверджені Міністерством освіти. Онлайн-школа з атестатом дає можливість учню обирати будь-які вищі учбові заклади без обмежень.

Стимул у навчанні

Дистанційний формат спонукає учня постійно шукати інформацію самостійно, освоювати нові гаджети, вміти працювати з текстами та зображеннями в електронному вигляді.

Практика показує, що діти з онлайн-шкіл більше здатні до самоосвіти. З віком вони починають самостійно шукати потрібні дані, легко освоюють численні навчальні курси для свого розвитку чи майбутньої професії.

Чи є недоліки?

Навчання онлайн має декілька мінусів. Проте батьки можуть легко врегулювати ці моменти.

  • Відсутність соціалізації. Якщо учню недостатньо спілкування з однолітками, то дитину варто додатково записати на спортивні чи творчі секції, відправляти у літні табори.
  • Погане запам’ятовування. Дистанційно важко проконтролювати кожного учня, чи уважно він слухає педагога. Батькам варто привчити дитину записувати уроки, аби потім мати можливість переглянути пропущений матеріал.
  • Забагато гаджетів. Якщо ви хвилюєтеся, що дитина багато проводить часу за комп’ютером під час навчання, то слід урізноманітнити її відпочинок. І замість комп’ютерних ігор та перегляду відеоконтенту зробити акцент на вуличних прогулянках, заняттях творчістю, читанні художніх книжок.
Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.8 из 5 // 4 онлайн навчання, Онлайн-школа, дистанційне навчання
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.