Рекуперація повітря: як це працює

Рекуперація повітря: як це працює
Фото: из открытых источников
Рекуператор - це спеціальний пристрій, який здійснює примусовий повітрообмін.

Система вентиляції має бути у будь-якому приміщенні, незалежно від його призначення. Природна вентиляція не завжди справляється із поставленими завданнями. Тому використовують примусову. Ще більш популярнішим видом вентиляції є рекуперація. 

Рекуператор - це спеціальний пристрій, який здійснює примусовий повітрообмін. Головною перевагою рекуператора є те, що він при подачі повітря зовні попередньо нагріває його. Тому в приміщенні не прохолодно, навіть якщо на вулиці дуже холодно. Рекуперація забезпечує безперервний потік свіжого повітря, тому в приміщенні комфортно дихати та перебувати.

Що таке рекуперація

Як було зазначено вище, це примусовий повітрообмін. За допомогою спеціального вентилятора вже відпрацьоване повітря із приміщення витягується назовні. Принцип роботи даного пристрою полягає в тому, що відкачування повітря з приміщення та закачування нового здійснюється одночасно. В результаті на виході ці повітряні потоки зустрічаються і виникає теплообмін завдяки використанню спеціального пристрою. Тому тепловтрати мінімальні за такого способу вентиляції приміщення.

Незважаючи на те, що для роботи рекуператора потрібна електрика, витрата її мінімальна, тому що не потрібно нічого нагрівати окремо. Нагрівання повітря здійснюється природним шляхом. Тепло береться з повітря, що залишає приміщення. Тож це ще й економічний варіант. Рекуператор можна встановити як у житлових приміщеннях, так і в різних офісах, виробничих, адміністративних та інших об'єктах.

Рекуперація повітря: як це працює

Що потрібно для організації рекуперації

Якщо йдеться про приватний будинок чи квартиру, достатньо завітати у магазин децентралізованої вентиляції та придбати побутовий рекуператор. Коли потрібно організувати такий повітрообмін у великому промисловому чи іншому приміщенні, можуть знадобитися припливно-витяжні установки. Або купується не готове обладнання, а збирається з окремих елементів. Попередньо необхідно зробити розрахунки, скласти план і зібрати по ньому.

Вкрай важливо придбати рекуператори та всі необхідні комплектуючі високої якості, щоб вони справлялися зі своїми завданнями. Придбати їх можна в спеціалізованих магазинах, у тому числі онлайн з доставкою в будь-який населений пункт країни. Багатьом здається, що це зайве витрачання грошей. Насправді це дуже добрий спосіб організувати комфортний мікроклімат, мінімізувати тепловтрати і витрачати на це мінімум грошей.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 рекуператори, рекуперація повітря
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.