Сучасні огорожі та дизайн паркану

Сучасні огорожі та дизайн паркану
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Сучасні огорожі: замовлення паркану під ключ у Києві та області, розрахунок вартості, розробка проєкту. Найкраща ціна на паркани під ключ в компанії.

Сучасні огорожі: які вони?

Людина завжди буде мати потребу в огородженні себе та свого майна від зовнішнього світу. Комусь важлива приватність, хтось переживає за своє майно, та свої близьких. За свою історію людство створило чимало різних конструкцій парканів та огорож, зазвичай використовуючи найбільш розповсюджені в даній місцевості матеріали. Але часи змінюються, як і вимоги до огороджень, і сучасні паркани стають все практичнішими, технологічними та довговічнішими.

Моделей та конструкцій огорож чимало, і кожна з них володіє тим чи іншим набором якостей та характеристик, багато з яких прив'язані до матеріалу, з якого виготовлений паркан. І цілком нормально, що для забезпечення певних потреб ці самі матеріали можуть комбінуватись між собою. що дозволяє створювати справді актуальні та сучасні огорожі. Цегляні стовпи та металічне заповнення — дуже популярний приклад. Ми ж розглянемо оптимальні типи огорож для тих чи інших вимог.

Безпека як головний критерій вибору паркану

Сучасний дизайн паркану

Часи, коли паркан захищав від диких тварин та таких самих сусідів минули. Хоча з останнім є питання. Але забезпечення власної безпеки — це головне, що користувач чекає від свого паркану. Тут паркан повинен мати наступні якості:

  • Антивандальність, а саме вміння конструкції протистояти механічним пошкодженням. Міцність, жорсткість, пожежна безпека, і на випадок пошкодження — ремонтопридатність.
  • Загальні механічні якості. Особливо важливо для будинків, що стоять на вулицях з жвавим транспортним рухом. Рекомендується робити паркан з розвинутим масивним фундаментом та кам'яним підмурком. Ці елементи конструкції зможуть ефективно зупинити авто, що втратило керування.
  • Перешкоджання несанкціонованому проникненню. Важливі висота та особливості конструкції, особливо коли ділянка знаходиться з краю населеного пункту або в безлюдному місці.

Кращими в плані безпеки будуть кам'яні паркани (бетон, цегла тощо), та сучасні металеві огорожі, виготовлені з товстої конструкційної сталі. Для останніх буде важливим використання коробчастих лагів або ламелей з кількома вигинами для більшої жорсткості. Ну і звичайно суцільні заповнення. Приклади — паркани жалюзі. ранчо, огорожі з профнастилу та горизонт.

Приватність — це важливо

Не всі живуть в тихому та безпечному районі, та мають гарних сусідів. І приховати своє життя від чужих очей це теж важлива потреба. Врешті саме для цього багато людей змінюють квартири на приватні будинки. Краще за всіх ваше подвір'я приховає суцільне заповнення, виготовлене з профільованого листа, або збірні моделі типу Горизонт.

Також не забуваємо про сучасні металеві паркани типу Жалюзі — вони, окрім того, що добре приховують від сторонніх очей все, що відбувається у дворі ще й мають щілини. А це вентиляція та свіже повітря, яке є важливим для дерев та рослин, особливо на невеликих ділянках. Ще провітрювання зменшує на кілька градусів загальну температуру коло будинку у літню спеку. Певною мірою сюди можна віднести паркан — євроштахетник з двостороннім заповненням.

Сучасна огорожа

А як має виглядати сучасний паркан?

Зовнішність часто стає ключовим критерієм вибору. Сучасний паркан — це не тільки огорожа, а і важливий, якщо не ключовий елемент екстер'єру сучасного подвір'я, причому як зовні, так і з внутрішньої сторони. Продуманий сучасний дизайн паркану — це перед усім гармонія з основною та іншими будівлями у дворі, він підкреслює особливості архітектури, зелених насаджень та ландшафту. Варіантів тут безліч, на будь-який смак. Хтось любить горизонтальну структуру, яка візуально розширює простір, комусь подобаються вертикальні лінії.

Сучасні металеві огорожі можуть бути стилізовані під класичні огорожі, як то євроштахетник або ранчо, що добре підійдуть до рустикальних та класичних дизайнів, або ж мати модернові складні лінії, які пасуватимуть до всілякого хайтеку.

А для найвибагливіших користувачів існують сучасні огорожі з ексклюзивним заповненням, унікальний малюнок якого виготовляється за допомогою лазера за ескізом замовника. Також допускаються різноманітні комбінації зі стандартними варіантами заповнень. Такий паркан може існувати в єдиному екземплярі. Хоча дешевим таке рішення назвати важко, але на кожен товар є охочий його купити.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 4 паркани, сучасні огорожі, сучасні паркани, огорожі, дизайн паркану
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.