Випадіння волосся через стрес: як діяти та лікувати?

Випадіння волосся через стрес: як діяти та лікувати?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Для діагностики причини випадіння та ефективного лікування рекомендуємо звернутись на консультацію до лікаря трихолога, а не займатись самолікуванням.

Випадіння волосся — це природний процес, що відбувається через зміну фаз росту волосся (анаген, катаген, телоген). У нормі, кожного дня ми втрачаємо в середньому 50-100 волосин. Однак, коли кількість волосся, що випадає, перевищує цю норму і триває понад 2 місяці, це вже патологія, яка потребує діагностики та лікування.

Причини випадіння волосся

Як повідомляє Інтерфакс, до основних причин випадіння волосся належать: стрес, ендокринні захворювання, гормональні зміни, вагітність і період грудного вигодовування, генетична схильність, захворювання шкіри голови (грибок, екзема, псоріаз), неправильне харчування та дієти, аутоімунні захворювання.

На сьогодні однією з найпоширеніших причин випадіння волосся є стрес. Під час стресу організм виділяє гормони, такі як адреналін та кортизол, які негативно впливають на кровообіг та обмін речовин.

Внаслідок спазму судин порушується живлення волосяних фолікулів, що призводить до випадіння волосся. Зазвичай цей процес починається через 2-3 місяці після стресу і проявляється рівномірною втратою волосся по всій голові (дифузне випадіння).

Діагностика випадіння волосся

випадіння волосся

Для діагностики причини випадіння та призначення ефективного лікування рекомендуємо звернутись на консультацію до лікаря трихолога, а не займатись самолікуванням.

Консультація трихолога в Ужгороді є дуже популярною послугою. Під час консультації, лікар проводить комплексне обстеження пацієнта для встановлення точного діагнозу та призначення  ефективного лікування:

  • збір анамнезу захворювання;
  • проведення комп’ютерної діагностики шкіри голови та волосся за допомогою трихоскопа;
  • при потребі призначаються додаткові лабораторні обстеження (ЗАК, БАК, біохімічний аналіз волосся, бакпосів зі шкіри голови);
  • за необхідності призначення консультацій суміжних спеціалістів (ендокринолог, гінеколог, гастроентеролог, терапевт).

Після чого лікар проводить розбір отриманих аналізів та обстежень, згідно з якими призначає індивідуальний курс лікування для пацієнта.

Лікування випадіння волосся без гормонів

Перевагою лікування випадіння волосся лікарем трихологом в Клініці Мирослави Новосільської в Ужгороді є без гормонального лікування. Тоді отриманий результат від лікування залишається навіть після припинення використання лікувальних засобів.

лікування випадіння волосся

В Клініці Мирослави Новосільської в Ужгороді лікування  випадіння волосся  комплексне та може містити:

  • медикаментозну терапію (приймання седативних препаратів, вітаміних комплексів при їх дефіцитах);
  • засоби для зовнішнього використання (лосьйони, сироватки, шампуні, ампули);
  • мезотерапію шкіри голови — один з найефективніших  методів лікування.  Це ін’єкційна лікувальна процедура, для якої використовуються лікувальні засоби та вітамінні «коктейлі», в яких містяться амінокислоти, гіалуронова кислота, вітаміни групи B, антиоксиданти, та інші корисні лікувальні компоненти. Тривалість однієї процедури 15-30 хв. Процедура проводиться курсом від 8-10 процедур з інтервалом 7-14 днів. Результат від мезотерапії з’являється через кілька тижнів після першого сеансу, але повноцінний ефект проявляється вже після завершення курсу ін’єкцій.
  • плазмотрепію  шкіри голови — це ін’єкції з використання власної плазми крові збагаченої тромбоцитами та факторами росту. Тривалість процедури 30 хв, проводиться курсом 5-10 процедур з інтервалом 7-14 днів;
  • апаратні процедури для зупинки випадіння волосся та стимуляції росту нового волосся на найсучаснішому апараті MILTA-HEAD. Це інноваційна апаратна процедура, дія якого заснована на технології низькоінтенсивного лазерного випромінювання. Результати від процедури помітні після місяці лікування. Кількість процедур визначає лікар індивідуально.
  • доглядові професійні процедури проти випадіння волосся.

Лікування випадіння волосся внаслідок стресу в середньому триває від 3-6 місяців, в складних випадках від 9-12 місяців.

Індивідуальний підхід лікарів-трихологів до лікування гарантує максимальний результат у лікуванні випадіння волосся.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 7 лікування, волосся, трихолог, випадіння волосся, стрес
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.