Як зберегти зір в умовах постійного стресу

Як зберегти зір в умовах постійного стресу
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
У цьому матеріалі ділимося рекомендаціями щодо того, як дбати про очі та зір в умовах стресу.

Стрес є невід’ємною складовою повсякденного життя сучасної людини. Так вже склалося — стресові тригери супроводжують нас на роботі, навчанні, в особистому та суспільному житті. А з лютого минулого року ця проблема для українців стала ще у рази серйознішою: щоденні хвилювання, страх, тривоги та інформаційний простір, насичений поганими новинами.

Стрес, а точніше його тривалий та інтенсивний вплив на організм, має вкрай негативні наслідки. Зокрема: значно підвищується ризик гіпертонії, інсульту та інших серцево-судинних захворювань, можуть виникати запалення в системі кровообігу та розгляди нервової системи.

Хронічний стрес також шкодить зоровій системі. Він провокує перепади внутрішньочерепного тиску, негативно впливає на функціонування зорового нерва та очей загалом. Живучи в реаліях, коли від стресових тригерів нікуди не дітися, ми мусимо робити все можливе, аби зберегти своє здоров’я. У цьому матеріалі ділимося рекомендаціями щодо того, як дбати про очі та зір в умовах стресу.

Захист від шкідливого проміння

На стан очей впливають як внутрішні, так і зовнішні фактори. До зовнішніх факторів, які шкодять та від яких очі треба обов’язково захищати, відносять сонячний ультрафіолет і синє світло від монітора комп’ютера або інших гаджетів.

сонцезахисні окуляри

Необхідність захисту від сонячного ультрафіолету особливо актуальна влітку, адже саме в цю пору сонце перебуває на піку своєї активності. Найкращий спосіб захистити свої очі — носити сонцезахисні окуляри. На літо радимо вибирати окуляри зі 100% блокування ультрафіолету, з високим ступенем затемнення лінз і з великими оправами, щоб вони повністю закривали очі та ділянку навколо очей. Такі сонцезахисні окуляри можна придбати лише в сертифікованих магазинах оптики: https://linza.com.ua/uk/.

Купуючи окуляри в сертифікованих магазинах оптики, як-от LINZA.UA, ви купуєте якісний та оригінальний виріб, що прослужить вам не один сезон. Крім того, в таких магазинах завжди надається гарантія на товар. 

Візити до офтальмолога та засоби для корекції зору

Ваш головний помічник і порадник в питаннях здорового зору — це офтальмолог. Відвідувати лікаря потрібно мінімум один раз на рік, навіть якщо у вас немає нарікань на очі, навіть якщо вам здається, що у вас немає жодних проблем з зором.

візит до офтальмолога

Річ у тім, що багато захворювань взагалі не дають про себе знати на ранніх стадіях і можуть бути виявлені лише під час діагностики очей. Тому не нехтуйте плановими візитами в офтальмологічний кабінет.

Якщо ж ви помітили, що ваша гострота зору погіршилася, то лікар-офтальмолог надасть вам рецепт на окуляри або контактні лінзи. Носіння засобів корекції дозволяє бачити на всі 100%, навіть за наявності серйозних вад зору (рефракції).

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 6 зір, стрес, Сонцезахисні окуляри, Поради, офтальмологія
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.