Комплексна підготовка до вагітності

Комплексна підготовка до вагітності
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Усвідомлене батьківство безпечніше для здоров'я матері та дитини, а також для перебігу вагітності.

Підготовка до зачаття є важливим кроком для обох майбутніх батьків. Слід розпочати підготовку до вагітності щонайменше за 3 місяці до зачаття. Для забезпечення комфортної вагітності, а також здоров'я майбутньої дитини, необхідно внести зміни у свій спосіб життя.

Зміна раціону та прийом добавок

підготовка до вагітності

Ще до вагітності жінкам варто виробити правильні звички харчування. На етапі планування зачаття дитини щоденний раціон має бути різноманітним і збалансованим. 

Щодня слід вживати:

  • цільнозернові продукти (крупи, хліб, макаронні вироби), 
  • овочі та фрукти, 
  • молочні продукти (молоко класу А2, йогурт без наповнювачів, сир), 
  • рослинну олію (оливкову, лляну),
  • рибу, 
  • нежирне м'ясо, курку, індичку,
  • яйця,
  • бобові.

підготовка до вагітності

Харчування має бути регулярним, а продукти, що використовуються для приготування страв, — мінімально оброблені. Майбутній мамі також необхідно пити достатню кількість очищеної води.

Щоб організм краще наситився поживними речовинами, потрібно почати регулярно приймати нутрицевтики не менш як за 3 місяці до зачаття. Найважливіші на етапі планування вагітності: фолієва кислота, необхідна правильного розвитку нервової системи дитини, йод, залізо, жирні кислоти омега-3, магній і вітамін D3. 

Правильно спланувати прийом дієтичних добавок зможе тільки лікар, тому дуже важливо звернутись за консультацією до спеціаліста ще до моменту настання вагітності, щоб правильно підготувати організм.

підготовка до вагітності

Поліпшення свого способу життя

Ще до зачаття необхідно виключити стимулятори, які можуть завдати шкоди малюку:

  • куріння, 
  • вживання алкоголю тощо. 

Щоб вагітність проходила без ускладнень, позбавлення згубних звичок має бути першим, що робить майбутні мама і тато.

Плануючи, як підготуватися до вагітності, слід подбати про регулярну фізичну активність. Адже чим активніша майбутня мама, тим краще вона впорається з вагітністю, пологами та швидше відновиться після народження дитини. Жінкам при надії не рекомендуються важкі та виснажливі тренування. Проте велику користь їх організму дадуть плавання, ходьба на свіжому повітрі та йога.

підготовка до вагітності

Медичний контроль підготовки до вагітності

Планування вагітності дає можливість обом батькам пройти повне медичне обстеження.

Якщо в сімейному анамнезі обох партнерів є спадкові захворювання, такі як діабет, важливо повідомити про це лікаря. Можливо, буде рекомендована генетична діагностика.

Для комплексного підходу у плануванні дитини найкраще підійде функціональний підхід в медицині. В Києві є Клініка Даміана Цілителя, яка як раз працює по такому підходу. Фахівець призначить низку аналізів, адже перед вагітністю варто перевірити загальний стан організму.

Особливо важливо контролювати гормональний фон, позбутись стресового навантаження, скоригувати прийом медичних препаратів, якщо майбутні батьки приймають якісь ліки на постійній основі, а також дуже важливо вивести усі хронічні захворювання в неактивну фазу. Це допоможе спланувати ефективну підготовку до важливого етапу вашого життя.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 1 підготовка до вагітності, ВАГІТНІСТЬ
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.