Реабілітація наркозалежності

Реабілітація наркозалежності
Ілюстрація
Досвідчені фахівці розуміють всю складність перебігу захворювання та виявляють стадії, на яку скотився залежний, з подальшим підходом лікування.

З роками наркоманія просочила суспільство не тільки в нашій країні, цю проблему захопила багато країн у всьому світі, і фахівці в цій галузі погодилися і дійшли висновку, що наркоманія — це хвороба, яка, як і будь-яка інша, лікується.

Давайте коротко подивимося, які сфери життя руйнує наркоманія.

  • Здоров'я. Звичайно ж фізична сфера страждає в першу чергу — різні хвороби (ВІЛ, гепатит, хвороби серця, легень, шкіри та багато іншого), а найстрашніше це «ломка», яку так боїться залежний наркоман.
  • Психологічна. Залежне мислення, розхитаний емоційний стан, пригніченість, роздратування, страждає нервова система.
  • Духовно-моральна. Залежний наркоман порушує моральні принципи та цінності, сім'я йде на другий план, а на перше місце в системі цінностей ставатиме наркотик.
  • Соціальна. І остання сфера — це соціальна. Соціальна деградація, проблеми у відносинах не тільки з близькими, але і з друзями, колегами, із законом дуже часто (крадіжки, обман, кредити, борги), і тому людина котиться у прірву.

реабілітація наркозалежності

Весь цей процес можна зупинити, допомогти людині зробити діагностику цих сфер, і провести відповідні коригування за допомогою психосоціальної реабілітації наркозалежності. Досвідчений персонал та фахівці розуміють всю складність перебігу захворювання та виявляють стадії, на яку скотився залежний наркоман, з подальшим підходом лікування.

Важливо розуміти, що спочатку клієнту потрібно організувати огляд лікаря нарколога-психотерапевта, який призначає медикаментозну терапію за потребою, з нею набагато легше і швидше подолати «синдром відміни» та ломку.

Далі клієнт розпочинає роботу з психологами та психотерапевтами. Важливо людині надати на період усієї реабілітації психологічну підтримку, допомогти позбутися залежного мислення, пропрацювати потяг до речовин, і знайти альтернативу, щоб радіти життю без них. Так само впливає на одужання від наркоманії терапевтичне середовище та програма за якою одужують клієнти, це головний аспект, який сприятливо на процес реабілітації та відновлення.

Під час курсу реабілітації фахівці проводять різні розвивальні заняття, тренінги, показують програмні відео про шкоду наркотиків, програмні мотиваційні фільми та ролики. Клієнт знаходиться у дружній атмосфері, в якій хочеться перебувати.

Стаціонарна реабілітація проходить у затишному будинку з гарним інтер'єром, всі кімнати укомплектовані телевізорами, є кондиціонери. Якщо хтось із близьких потрапив у цю проблему, дзвоніть у будь-який час.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 лікування, реабілітація наркозалежності, наркозалежність
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.