Що таке підсилювач звуку та для чого він потрібен в акустичній системі?

Що таке підсилювач звуку та для чого він потрібен в акустичній системі?
Підсилювач звуку / Світлина: showtime.ua
Основна мета використання підсилювача — посилення слабкого електричного сигналу та значне покращення якості звуку.

Поширена думка, що в акустичних системах підсилювач звуку використовують тільки для підвищення рівня гучності. Однак, ця думка вірна лише почасти, бо основна мета використання підсилювача — посилення слабкого електричного сигналу. Різні медіа пристрої відтворення аудіо сигналу мають різні величини аудіо сигналу, котрого не завжди вистачає для якісного звуку. Використання підсилювача дозволяє покращити якість звуку, посилити гучність, не повертаючи регулятор.

Підсилювач потужності 140 Вт

За якими характеристиками варто обирати підсилювач звуку?

Щоби зробити вірний вибір, потрібно орієнтуватися на такі параметри:

  • Вихідна потужність — цей показник може бути номінальним і максимальним. Номінальна потужність вимірюється при чітко визначеному коефіцієнті нелінійних спотворень, тоді як максимальна врахована при коефіцієнті, котрий не вписується в норми.
  • Частотний діапазон позначає розмаїття частот, на яких може працювати пристрій. Найкращий варіант діапазону - 20-20000 Гц.
  • Співвідношення між сигналом і шумом вказує, наскільки шуми самого підсилювача менші корисного сигналу.
  • Демпінг-фактор — це здатність пристрою заглушувати паразитні напруги, котрі погіршують якість звучання. Цей показник повинен бути не менше 100.

Як правильно обрати підсилювач звуку?

підсилювач Magnat MR780

Важливо, щоби потужність та акустика збігались за потужністю та частотою. Саме тому спочатку обираємо акустику, а до неї підсилювач.

Також враховуємо розміри площі, обираємо потужність, котра точно відповідає розмірам приміщення. Найкраще обирати пристрій із запасом потужності, щоби підсилювач не працював на гранично допустимих характеристиках.

Співвідношення між сигналом і шумом — чим воно вище, тим якіснішим буде звучання, навіть на максимальній гучності.

Частотний діапазон обираємо таким чином, щоби він перебільшував можливості нашого вуха. В такому випадку якість музикальних треків буде вищою.

Популярні бренди підсилювачів звуку

Для приміщень середньої площі можна обрати двоканальний підсилювач Marantz MM7025 потужністю 140 Вт, зі спротивом 8 Ом на канал. Цей пристрій буде чудовим вибором для підключення до фронтальних каналів, забезпечуючи вибухові частотні характеристики. Довговічність та витривалість пристрою забезпечується масивним трансформатором EI Power Transformer.

Підсилювач Anthem PVA 5 оснащений схемою ALM, котра захищає чутливі пристрої виведення, забезпечуючи постійний контроль температури, струму та напруги. Схема знаходиться в сигнальному тракті та приймає участь тільки в екстремальних умовах, щоби захистити пристрій від пошкоджень. Використання цієї схеми робить підсилювач надійним та довговічним. Окрім цього, в підсилювачі використані епоксидні друковані плати військової специфікації, транзистори з біполярним виходом.

В магазині ShowTime вам допоможуть підібрати підсилювач звуку саме для вашої акустичної системи.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 підсилювач звуку
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.