Критерії вибору ідеального мангалу

Критерії вибору ідеального мангалу
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб вибрати мангал, який ідеально відповідатиме всім потребам, потрібно чітко визначити, які характеристики повинна мати конструкція.

Літо — найкращий час для відпочинку на природі. Зробити відпочинок ідеальним допоможуть смачні страви, приготовлені на мангалі. Але спочатку мангал треба правильно підібрати.

Основні критерії для вибору зазвичай такі:

  1. Призначення.
  2. Зовнішній вигляд.
  3. Ціна.

Але цього не достатньо, якщо хочеться отримати справді функціональний та якісний виріб, який прослужить багато років без нарікань.

На що звертати увагу?

Існує кілька параметрів, знання яких значно спростить процес вибору.

Габарити

Розмір жаровні треба вибирати, спираючись на максимальну кількість людей, яким треба буде на ній готувати. Адже від її габаритів залежить, скільки продуктів одночасно можна приготувати. Але від величини жаровні залежить і те, наскільки більшою буде витрата вугілля чи деревини.

Визначаючись з висотою, потрібно керуватися особистими уподобаннями та зручністю експлуатації. Найкращою вважається висота 90 см.

Товщина металу та якість обробки зварних швів

Від цих параметрів залежить, наскільки довго прослужить обрана модель мангалу. Бажано, щоб товщина металу становила не менше 4-5 мм. Цього цілком достатньо, щоб інтенсивно експлуатувати мангал.

Мангали з товстими стінками та якісно обробленими швами можна використовувати для приготування м'яса, овочів та риби. Як паливо можна використовувати не лише вугілля, а й дерево, яке має вищу температуру горіння.

Критерії вибору ідеального мангалу

Функціональність

Щоб можна було використовувати мангал з комфортом на природі, не думати про зручний розподіл кухонного начиння, можна придбати функціональні моделі. Вони доповнені навісами, гачками, а також полицями та коліщатками. Все це забезпечує більш простий та комфортний процес експлуатації, фактично можна отримати міні-кухню на природі.

Важливо оцінювати як кількість полиць і гачків, так і їх розташування. Адже від цього залежить, чи не виникатиме дискомфорт у процесі.

Особливості оформлення

Можна вибрати на сайті виробника firednepr.com класичну модель, яка має стандартне оформлення. Але якщо людина зацікавлений у купівлі мангалів, які стануть справжнім витвором мистецтва, то варто звертати увагу на моделі, для оформлення яких використано кування (художня, холодна чи машинна).

Для продовження терміну експлуатації мангалів здійснюється їхнє фарбування. Для цих цілей застосовують антикорозійну або термостійку фарбу. Жарівня та інші частини мангалу, які контактують із відкритим вогнем, покривається термостійкою фарбою.

Щоб вибрати мангал, який ідеально відповідатиме всім потребам, потрібно чітко визначити, які характеристики повинна мати конструкція.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.5 из 5 // 6 Мангал
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.