7 ідей, чим зайнятися з дитиною влітку

7 ідей, чим зайнятися з дитиною влітку
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Пропонуємо вам декілька порад для літніх розваг, які точно запам’ятаються вашій дитині!

Усі діти з нетерпінням чекають літньої пори. Тепле сонечко, жваві ігри на свіжому повітрі та засмага під босоніжки — невід’ємні частини  дитячого бредберівського літа. Але от для батьків це справжній квест… Чим зайняти дітей влітку, щоб вони й веселилися, і навчалися, і загартовувалися? Пропонуємо вам декілька порад для літніх розваг, які точно запам’ятаються вашій дитині!

1. Виробіть звичку читати

Звичку читати можна виробити навіть у найбільших нечитайликів і непосидючок, якщо їх зацікавити. Любі батьки, рекомендуємо вам ознайомитися з підбіркою дитячих книг від Readmodo. Інтерактивні сюжети, барвисті ілюстрації та герої, які стають рідними. І пам’ятайте, що навіть дорослі не читають тих книжок, які їм не подобаються.

дитячі книги

2. Організуйте квест «підказка-підказка-подарунок»

Ваша дитина не може всидіти на місці й хвилини й обожнює загадки? Влаштуйте їй квест за схемою «підказка-підказка-подарунок»: перша підказка веде до наступної, і так аж до фінішу, де на ваше чадо очікує подарунок (це може бути навіть невеличкий сувенір: тут головне не результат, а сам процес пошуків).

Якщо ви обмежені квартирою, не біда: ховайте підказки під подушки, за холодильник чи в миску з котячим кормом. Буде прекрасно, якщо ви вийдете за межі будинку й організуєте квест на свіжому повітрі (можливо, навіть залучивши до гри друзів сина чи доньки).

Не бійтеся проявляти креатив: зробіть тест тематичним, додайте до підказок невеличкі завдання. Повірте, ваша дитина потім ще довго хизуватиметься перед однолітками такими ідейними батьками!

3. Змайструйте разом повітряного змія

Так, не відкидайте зразу цю ідею, бо «руки не з того місця». І взагалі, не бійтеся показати перед дитиною, що ви чогось не вмієте. Вчитися чомусь спільно з молодшим поколінням — чудовий спосіб зближення. Обираємо відео на YouTube, збираємо матеріали й чекаємо вітряної погоди!

4. Зберіть літній гербарій

Безліч батьків скаржаться, що їхнє чадо в третьому класі не відрізнить клена від дуба, бо «от ми все дитинство на вулиці, по деревах лазили і ягоди збирали». А гайда це виправляти! Зберіть літній гербарій (наприклад, листочки сезонних ягід), засушіть їх та складіть в альбом.

А ще дозвольте дитині полазити по деревах. Трошки підстрахуйте, але не надто переймайтеся, що коліна знову в зеленці.

5. Поборіться зі спекою: водяні бої — дорослі проти дітей

На цей варіант спільного дозвілля точно погодиться будь-яка дитина. Знову-таки — ваш креатив: водяні пістолети чи кульки з водою, двір чи парк, великі команди чи сам на сам. Подбайте про сухий одяг, якщо ви будете далеко від дому.

водні розваги для дітей

6. Довірте своїй дитині організувати пікнік

Виховуємо дитячу самостійність. Усе, чим ви зможете допомогти, — закупка продуктів. Так, може вийти не ідеальна трапеза, але саме в сім’ї дитина вчиться базовим навичкам для вдоволення своїх потреб.

Батьки, радимо щось тільки з дозволу організатора чи організаторки пікніка.

7. Посадіть рослинку

Якщо ви все ще проти собаки, кота чи хоча б хом’ячка в домі, спрямуйте турботу дитини на догляд за рослинками. Щодня (чи щотижня) фільмуйте, як росте рослина.

Ну от, дитину ви вже народили, дерево (чи то кущ, чи то квітку у вазоні) посадили… Час насолоджуватися літом! 

Пам’ятайте, що в такий непростий час діти — віддзеркалення емоцій батьків. Постарайтеся подарувати їм безпеку, любов і право на дитячу безтурботність

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.5 из 5 // 2 РОЗВАГИ, Відпочинок, діти, ігри
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.