Арсенал nail-майстра: які інструменти та матеріали знадобляться в роботі?

Арсенал nail-майстра: які інструменти та матеріали знадобляться в роботі?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Незалежно від того, де саме проводитимуться процедури, майстру з манікюру необхідно мати у своєму арсеналі деякі предмети.

Майстер манікюру — це одна з найпопулярніших професій. Багато професіоналів розпочинали свою кар'єру з самостійної практики. Вони робили манікюр собі, подругам та близьким, використовуючи при цьому мінімальний набір базових інструментів, косметологічних та дезінфікувальних засобів. Через кілька місяців це заняття починає приносити чималий прибуток і може стати основним джерелом доходу.

Починаючи нову справу, майбутній майстер має придбати все для манікюру, у тому числі професійні інструменти.

Базовий набір інструментів для майстра нігтьового сервісу

Незалежно від того, де саме проводитимуться процедури, майстру з манікюру необхідно мати у своєму арсеналі наступні предмети:

  • Обрізні інструменти: ножиці та кусачки. Вони використовуються для коригування довжини нігтя, зрізання кутикули та задирки. Крім того, існує окремий різновид кусачок — кніпсер. Він дозволяє зрізати ніготь під прямим кутом, запобігаючи його подальшому розшаруванню.
  • Інструменти для відсунення кутикули. Серед них виділяють пушер з металу та апельсинові (або бамбукові) палички. Обидва інструменти зазвичай застосовують після пом'якшення кутикули та її покриття ремувером. Апельсинові палички знижують ризик травмування чутливих ділянок шкіри, тому новачкам краще віддавати перевагу саме їм.
  • Інструменти для полірування нігтьової пластини. Видаливши зайву довжину нігтя та кутикулу, потрібно обробити край нігтя. Для цього застосовуються полірувальні пилки та бафи. Сучасні виробники пропонують величезний вибір пилок різних форм, розмірів, ступеня жорсткості та матеріалів. Для педикюру можна додатково придбати пилку для врослих нігтів із двостороннім покриттям.
  • Ванночка. Для розм'якшення шкіри рук та кутикули використовуються водні ванни. Можна придбати спеціальну ємність для манікюру або пристосувати для цього іншу відповідну за обсягом та формою тару.
  • Прилади для апаратного манікюру: фрезерний апарат та лампа для полімеризації гель-лаку. Фрезерний апарат — це основа, без якої не можна виконати сучасний манікюр, надати нігтьовим пластинам бездоганної форми. Додатково необхідно купити набір насадок-фрез різної абразивності (від м'якої до жорсткої).
  • Витратні матеріали: рукавички, маски, серветки, ватні диски.
  • Косметичні засоби: рідина для зняття лаку, розм'якшувач для кутикули, зволожувальний лосьйон, крем для рук, олія для зволоження кутикули, розм'якшувач для ванни, тощо.

Всі перелічені інструменти та матеріали обов'язкові мають входити до арсеналу майстра-початківця.

все для манікюру

Що знадобиться для манікюру гель-лаком?

Окрім фрезерного апарату та лампи, для манікюру гель-лаком знадобляться наступні матеріали:

  • Праймер — рідина для кращого зчеплення бази з нігтьовою пластиною.
  • Дегідрататор — засіб для підсушування нігтьової пластини. Наноситься на нігті з підвищеною вологістю перед праймером, відновлює кислотно-лужний баланс.
  • База — основа під гель-лак.
  • Топ. Закріплює нанесене покриття, забезпечуючи тривале носіння гель-лаку без сколів та тріщин.
  • Гель-лаки. Бажано мати у своєму арсеналі якомога більше кольорів.
  • Олія для кутикули. Завершує процедуру гель-лак манікюру, пом'якшуючи та живлячи кутикулу, а також шкіру навколо нігтя.
  • Знежирювач. Використовується для знежирення нігтьової пластини та зняття з неї липкого шару.

Для створення nail-дизайну також знадобиться декор: стрази, блискітки, глітер, наклейки, слайдери та ін.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
0.0 из 5 // 0 манікюр, інструменти, nail-майстриня
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.