Біла гарячка: як впізнати і що робити

Біла гарячка: як впізнати і що робити
Фото: из открытых источников
Біла гарячка — це важкий алкогольний психоз, який спричиняє велику шкоду організму хворого.

Про стан, відомий як «білочка», більшість людей чула, в основному, з анекдотів про алкоголіків. Але насправді нічого веселого в ньому немає. Біла гарячка – це важкий алкогольний психоз, який спричиняє велику шкоду організму хворого. Щоб допомогти йому, слід вміти вчасно розпізнати цей стан та забезпечити першу допомогу. Спеціалісти медичного центру https://adomed.org/ua/ розкажуть, як це зробити.

Як впізнати білу гарячку

Алкогольний делірій є наслідком довгого зловживання алкоголем. Від одноразової п’янки, навіть дуже сильної, він виникнути не може. Для цього людина має знаходитися в запої дуже довго, за цей час відбувається токсичне ураження організму, яке і призводить до гострих психічних розладів.

Алкоголік під час делірію не тільки страждає сам, але може сильно нашкодити оточуючим, бо знаходиться у зміненому стані і абсолютно себе не контролює. Цей стан також часто супроводжується сплесками агресії. Якщо у вашому оточенні є алкозалежні люди, варто знати симптоми алкопсихозу, щоб вчасно запобігти біді.

Основні симптоми білої гарячки:

  • галюцинації;
  • тремор рук і тіла в цілому;
  • блювота;
  • сильна тривога, панічні атаки, параноя;
  • відсутність самоконтролю;
  • безладна мова;
  • спалахи агресії;
  • сильна пітливість та лихоманка;
  • підвищений тиск та серцебиття;
  • головний біль.

Головною ознакою вважаються галюцинації. Вони можуть бути не тільки візуальними, а також звуковими або тактильними (людині здається, що поруч з нею хтось є або по ній щось повзає). Якщо ви помітили таку поведінку або відразу кілька симптомів зі списку, варто якомога швидше прийняти міри.

Біла гарячка: як впізнати і що робити

Лікування білої гарячки

Першим кроком має бути виклик лікаря. Тільки вони зможуть правильно провести детоксикацію та вжити інші необхідні заходи. Сподіватися на народну медицину або що «проспиться – саме пройде» не варто, бо хворий може зазнати непоправної шкоди, аж до летального кінця.

В очікуванні появи лікарів, страждання хворого можна полегшити, давши йому багато чистої питної води та заспокійливе. Якщо людина не агресивна, можна зробити холодний компрес на голову, це також заспокоїть та знизить температуру. Але справжню допомогу здатні надати тільки медики.

Якщо не пройти повноцінне лікування, наступною стадією будуть корсаковський синдром та енцефалопатія. Вони викликають загибель клітин мозку, параліч, а з рештою смерть. Тому дуже важливо розуміти всі ризики білої гарячки та вчасно надати допомогу.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.8 из 5 // 12 алкоголізм, біла гарячка, алкогольний делірій
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.