Як заощадити на засобі для прання і зменшити шкоду природі

Як заощадити на засобі для прання і зменшити шкоду природі
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
У статті розповімо, яким чином можна не витрачати зайві кошти на пральні засоби та зробити вклад у захист довкілля.

Збираючись випрати речі, дехто насипає порошок у відповідний відсік пралки або миску з водою «на око». До того ж люди навіть не замислюються, що неправильне дозування негативно відбивається на природі й гаманці. У статті розкажемо, яким чином можна не витрачати зайві кошти та зробити вклад у захист довкілля.

Жорсткість води

Наскільки жорсткою є вода у вашому регіоні, можна дізнатися на сайті водопостачальника. Від показника залежить, якої кількості засобу для прання одягу, білизни буде достатньо. Якщо рідина м’яка, дозування буде меншим. Адже коли вода жорстка, засобу доводиться боротися не тільки з брудом на речах, а ще й із надмірною кількістю домішок у ній.

Заповнення барабана

До люка пральної машини можна покласти від 1 до 6 і навіть більше кілограмів сухої білизни. Кінцева вага залежить від моделі приладу. Отже, що менше речей ви закинули в пралку, то менше порошку потрібно засипати в ємність. Відповідно, менший об’єм брудної води потрапить у землю.

прання

Ступінь забрудненості одягу

Якщо на речах відсутні видимі плями, але вони мають неприємний запах — це легкий ступінь. Блузки, футболки, які ви носили лише протягом дня, або постільну білизну для гостей, на якій вони спали кілька ночей, достатньо лише освіжити.

Середній ступінь забрудненості — кілька легких плям. Порівняно з попереднім випадком температура води для їхнього прання має бути збільшена, як і об’єм порошку. Відповідно ці показники змінюються за потреби випрати дуже брудну білизну.

Як визначитися з дозуванням

Необхідна кількість мийного засобу залежить від його типу й виробника. Більшість компаній вказує інформацію у вигляді таблиці на пакуванні. Але будьте уважними, адже іноді, за неправильного перерахування мілілітрів у грами, ми використовуємо більше порошку, ніж потрібно. А отже, купуємо нову пачку раніше, додатково витрачаючи кошти. На користь це йде тільки виробникові.

Рідкий засіб

Якщо ви поклали до барабана пралки 4–5 кг не дуже брудної білизни, у відсік потрібно влити 50 мл засобу. Якщо ж речі дуже брудні, і ви заповнили ними люк на 6-8 кг, кількість рідкого порошку потрібно збільшити до 100 мл.

Сипучий порошок

Потрібний об’єм залежить від тих самих параметрів, що й у попередньому випадку. Тому, якщо пральна машинка розрахована на 4–5 кг білизни, для одягу середньої забрудненості достатньо додати 100 мл засобу. Для надмірно брудного — 125 мл.

На чому ще можна зекономити

прання

У продажу представлено різні фасування засобів для прання. Найпоширеніші з них мають вагу 450 г. Але є й порошки вагою 1, 2,5, 3, 4,5 кг і навіть більше. Звісно, не завжди є можливість або бажання виділити велику суму на габаритний пакет. Та й донести його додому значно важче, ніж маленький. Але якщо підрахувати, виявляється, що замовити 10 кг прального порошку набагато вигідніше, ніж купити той самий об’єм засобу в маленьких пачках. Тобто економія збільшується пропорційно до фасування.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
4.3 из 5 // 3 економія, прання, пральний порошок
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.