Чат бот для Інстаграм: чому використовують та яку користь приносить

Чат бот для Інстаграм: чому використовують та яку користь приносить
Фото: из открытых источников
Власники бізнес-акаунтів, які почали широко використовувати чат-боти, відзначають багато плюсів такого рішення.

Щодня в мережі Інстаграм спілкуються понад мільярд активних користувачів. За даними дослідження, 50% з них підписано хоча б на одну компанію, онлайн-магазин або торговий майданчик. Звідси й великий попит на купівлю різної продукції. Успіх компанії чи бренду у багатьох випадках залежить від швидкості відповіді зацікавленим користувачам. Якщо вона буде «вічною», скоріш за все буде втрачено обхват аудиторії, отже, кількість продажів. Тому багато компаній використовують чат бот для інстаграм, який може принести багато користі.

Навіщо використовувати чат-бот і що це таке

Чат-бот – автоматичний співрозмовник, який звільнить Ваш час для більш важливої роботи. Він є необхідним інструментом для:

  • залучення нових покупців;
  • збільшення обсягів продажу;
  • збільшення лояльності клієнтів.

У більшості онлайн-магазинів клієнти ставлять однакові питання, залишаючи типові коментарі. 24 години на добу бот здатний виконувати однотипну роботу за менеджерів, наприклад, допомагати клієнтам у виборі товарів, зберігати дані та надавати технічну підтримку, відповідати на запитання користувачів. Для залучення нової аудиторії можна налаштувати квізи та вікторини з чат-ботом, розсилку промокодів.

Також, для підвищення пізнаванності бренду можна частіше виходити в сторіс. Як це робити ефективно читайте тут https://smmbot.net/blog/pramye-efiry-instagram-sovety-i-priemy-po-podgotovke-i-provedeniu-97.html, переходячи за посиланням. Це дозволить збільшити кількість зацікавлених покупців, які точно поспілкуються з вашим ботом.

Чат бот для Інстаграм: чому використовують та яку користь приносить

Які плюси для власників бізнес-аккаунтів

Власники бізнес-акаунтів, які почали широко використовувати чат-боти, відзначають наступні плюси та можливості:

  1. Можливість миттєво відповідати на повідомлення та фільтрувати зміст смс у потрібному форматі. Наприклад, якщо якісь дані внесені з помилкою, ПІБ або адресу пошти, то бот попросить вказати їх у правильному значенні.
  2. Масове розсилання нагадувань та рекламних акцій клієнтам.
  3. Можна налаштувати автовідповідач на коментарі.
  4. Бот може бронювати та приймати замовлення при листуванні та вносити всі дані до CRM. Можливий експорт інформації у зручному форматі (номерів телефонів, адреси доставки та інших даних).
  5. Здійснювати розсилку барвистих ілюстрацій чи каталогів бізнесу.
  6. Робот взаємодіє із таргетованою рекламою. Якщо використовувати чат-бот, не один потенційний клієнт не залишиться поза увагою.
  7. Підвищення кількості лайків та згадок, як результат збільшення реклами продукту.
  8. Запускати квізи, які допомагають збільшувати цільову аудиторію, передплатникам отримувати додаткові бонуси та мотивувати на дію.

Бізнес-акаунти, які надають послуги своїм покупцям 24 години на добу, отримують більше лояльних клієнтів і безперечно перевагу серед конкурентів. Тому варто подумати над тим, щоб активувати чат-бота.

Читай больше интересных советов на главной странице btblady.com
5.0 из 5 // 6 інстаграм, листування, відповідь, чат-бот
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.